De ingestorte brug over de Magra-rivier bij Aulla.
Volledig scherm
De ingestorte brug over de Magra-rivier bij Aulla. © Politiefoto

Brug ingestort in Italië: één gewonde, voertuigen te zien op beelden ravage

In het noorden van Italië is vanmorgen een verkeersbrug ingestort. Het gaat om een brug over een rivier in de gemeente Aulla, gelegen tussen Genua en Florence. De bestuurder van een voertuig dat over de brug reed, raakte volgens Italiaanse media gewond.

De brug die de provinciale wegen SP62 en SP70 met elkaar verbindt, stortte omstreeks 10.30 uur in. Het werd op camera vastgelegd en gedeeld door gebruikers van sociale media. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer reden er op het moment van instorten slechts twee voertuigen over de brug. Mogelijk was het zo rustig vanwege de corona-lockdown. Een van de chauffeurs werd met een lichte verwonding aan de borst overgebracht naar een ziekenhuis, de andere wist ongedeerd te ontsnappen uit zijn vrachtwagen.

Het is nog niet bekend waardoor de brug in de provincie Massa-Carrara instortte. Volgens de krant Il Fatto Quotidiano werd in november in de brug een scheur opgemerkt na een periode van slecht weer, werd die scheur gerepareerd en mocht het verkeer daarna weer over de brug rijden. 

Aulla ligt zo'n 30 kilometer ten noordoosten van La Spezia, op de grens tussen Ligurie en Toscane, en zo'n 100 kilometer van Genua. Daar kwamen in augustus 2018 ruim 40 personen om het leven  toen de Moranti-hangbrug instortte.