Op een persconferentie over reizen binnen de EU spreekt lid van de Europese Commissie Didier Reynders over de nieuwe regels omtrent boosterprikken die de commissie aanraadt.
Volledig scherm
Op een persconferentie over reizen binnen de EU spreekt lid van de Europese Commissie Didier Reynders over de nieuwe regels omtrent boosterprikken die de commissie aanraadt. © AFP

Brussel adviseert boosterprik binnen 9 maanden voor geldigheid coronapas

UPDATEGevaccineerden die met hun coronacertificaat vrij door Europa willen blijven rondreizen, moeten uiterlijk negen maanden na hun eerste vaccinaties een boosterprik halen. Met dat voorstel wil Brussel proberen de chaos die lidstaten veroorzaken door allerlei aanvullende, maar onderling uiteenlopende eisen weer de baas te worden.

  1. Kerstfeest in Oslo eindigt in superspread-event, vrees voor grote omikron-uitbraak

    Kerstfeest in Oslo eindigt in super­spread-event, vrees voor grote omikron-uit­braak

    Een kerstfeest in de Noorse hoofdstad Oslo is uitgelopen op een zogeheten superspread-event. Zeker dertien aanwezigen raakten tijdens de festiviteiten besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Experts vrezen dat het totaal aantal besmettingen richting de zestig zal kruipen. Volgens de gezondheidsautoriteiten waren de feestgangers allemaal volledig gevaccineerd. De Noorse regering neemt landelijke maatregelen om de verspreiding in te dammen.