De coyote in zijn ongemakkelijke positie in de autogrille van de Canadese Georgie Knox. Het dier bleek slechts lichtgewond na zijn hachelijke avontuur.
Volledig scherm
De coyote in zijn ongemakkelijke positie in de autogrille van de Canadese Georgie Knox. Het dier bleek slechts lichtgewond na zijn hachelijke avontuur. © GK

Canadese coyote overleeft rit van 35 kilometer in autogrille

Toen Georgie Knox vorige week op de snelweg in de Canadese provincie Alberta een coyote aanreed, was ze ervan overtuigd dat ze een knal had gehoord en over het dier was gereden. Maar later ontdekte ze dat de coyote nog leefde en vastzat in de grille van haar auto.

Knox werd na 35 kilometer tegengehouden door een wegwerker die haar erop attent maakte dat er een coyote aan de voorkant van haar wagen bungelde. ,,Toen ik uitstapte om te kijken, keek het arme kereltje naar me en knipperde hij met zijn oogjes'', vertelt ze op Facebook. ,,Ik was in shock!'', bekent de vrouw aan CTV Calgary. ,,Toen ik hem raakte, voelde ik me vreselijk, ik dacht dat ik hem gedood had.''

Lichtgewond

Quote

Ik dacht dat hij waarschijn­lijk pijn leed en zou sterven en ik was erg van streek.

Georgie Knox

Als Knox vlak na de aanrijding gestopt zou zijn om te kijken of de coyote ergens te bespeuren was of om de schade aan haar wagen op te meten, zou het beestje de hachelijke rit met hoge snelheid bespaard zijn gebleven. ,,Ik voelde me vreselijk toen ik besefte dat ik hem helemaal vanuit Airdrie had meegenomen'', zegt ze. ,,Ik dacht dat hij waarschijnlijk pijn leed en zou sterven en ik was erg van streek.'' Alberta Fish and Wildlife, de overheidsinstantie die instaat voor het wildbeheer in de provincie Alberta, kwam ter plaatse om het dier te bevrijden. Als een wonder bleek de coyote slechts lichtgewond te zijn en in goede gezondheid te verkeren.

De autoriteiten namen de coyote mee en lieten hem honderd kilometer verder weer vrij in het wild. ,,Moeder Natuur had duidelijk andere plannen voor dit bijzondere kereltje'', aldus Knox op Facebook.

Georgie Knox

Last week on my way to work in the early morning, a coyote darted in front of my car and I hit it. I heard a crunch and believed I ran over and killed it. Upon stopping at a traffic light by my...

  1. Duitse brandweercommandant hangt per ongeluk op als Merkel belt

    Duitse brandweer­com­man­dant hangt per ongeluk op als Merkel belt

    Een brandweercommandant in Mecklenburg-Vorpommern, de deelstaat in het noordoosten van Duitsland, heeft zich onsterfelijk gemaakt met zijn reactie op een telefoontje van bondskanselier Angela Merkel. Zij wilde hem prijzen voor de vrijwillige ‘opsluiting’ van korpsleden in de kazerne om coronavrij inzetbaar te blijven, maar André Muswieck dacht dat hij te maken had met een grappenmaakster en verbrak de verbinding.