Protest van Oeigoeren op de Dam in Amsterdam eind 2019. Ze demonstreren tegen het feit dat de moslim-minderheid in het westen van China het leven moeilijk wordt gemaakt.
Volledig scherm
Protest van Oeigoeren op de Dam in Amsterdam eind 2019. Ze demonstreren tegen het feit dat de moslim-minderheid in het westen van China het leven moeilijk wordt gemaakt. © Hollandse Hoogte / Ramon van Flymen

China dwingt Oeigoerse vrouwen tot anticonceptie, sterilisatie of abortus

Alhoewel er eerder verhalen bekend waren van vrouwen uit de Oeigoeren-gemeenschap over gedwongen geboortebeperking, lijkt die praktijk nu veel meer wijdverspreid te zijn dan eerder gedacht. Dat stelt persbureau AP. Experts noemen de situatie een ‘demografische genocide’.

  1. Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld
    video

    Duizenden Wit-Rus­sen vrijgela­ten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

    Alle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.