Volledig scherm
De politie nam talloze goederen in beslag. © Weibo

Chinese bende smokkelde dure goederen met kabelbaan tussen gebouwen

De Chinese politie heeft een smokkeloperatie beëindigd die gebruikmaakte van een kabelbaan en een drone. De vermeende smokkelaars hielden politiepatrouilles in de gaten door het gebruik van een drone. Zodra de kust veilig was, werd een kabelbaan opgezet tussen twee gebouwen om goederen te smokkelen tussen Hong Kong en het Chinese vasteland. Hong Kong wordt door de rivier Shenzhen He gescheiden van de rest van China.

Quote

Ze konden tiendui­zend mobiele telefoons per nacht smokkelen

Wu Yiping , Chinese politie

Dat meldt de South China Morning Post. Er is voor ruim 65.000 euro aan goederen in beslag genomen, waaronder gadgets, dure cosmetica en voedingssupplementen. Wu Yiping, verantwoordelijk beambte in deze zaak, vertelt dat het gebruik van de drone en kabelbaan de operatie makkelijk en zeer efficiënt maakte. ,,De gebouwen staan nog geen kilometer uit elkaar. De drone kon deze afstand binnen een minuut afleggen, terwijl de goederen in vijf minuten konden worden getransporteerd. Ze konden tienduizend mobiele telefoons per nacht smokkelen.”

Drie aanhoudingen

Nadat de politie afgelopen dinsdag een drone zag vliegen aan de kant van Hong Kong werd de surveillance aangescherpt. Toen een dag later de drone landde op het dak van een gebouw, stormde de politie naar binnen en werden drie mensen aangehouden.

Vorig jaar maart werd al een bende opgepakt die gebruikmaakte van drones en kabelbanen voor de smokkel van mobiele telefoons ter waarde van ruim 70 miljoen euro van Hong Kong naar het vasteland.