Volledig scherm
Labour-leider Jeremy Corbyn voor zijn huis in Londen, waar de politieke boodschappen nog volop zichtbaar zijn. © REUTERS

Corbyn maakt excuses aan Labour-kiezers

Labour-leider Jeremy Corbyn heeft in een open brief in de Britse krant Sunday Mirror zijn excuses aangeboden aan zijn aanhangers voor de enorme nederlaag die zijn partij leed tijdens de verkiezingen van afgelopen donderdag. De oppositiepartij haalde 203 zetels, het slechtste resultaat sinds 1935. ,,We kwamen tekort en ik neem mijn verantwoordelijkheid daarvoor’’, schrijft Corbyn.

Ondanks de zware nederlaag zegt Corbyn ,,trots te zijn dat zijn partij een boodschap van hoop heeft geboden tijdens de verkiezingen’’. In zijn brief stelt hij verder: ,,Ik zal er niet omheen draaien. Het resultaat was een zware slag voor iedereen die zo wanhopig echte verandering wil in ons land’’.

Corbyn belooft verder dat zijn partij zal leren van de eclatante nederlaag en gaat luisteren naar kiezers in arbeidersgroepen die de partij hebben verlaten. ,,Deze partij bestaat om hen te vertegenwoordigen. We zullen hun vertrouwen terugwinnen.’’ 

De Labour-leider zei tijdens de verkiezingsnacht de komende tijd aan het roer te blijven staan, als de partij een periode ingaat van reflectie. Maar hij zal een stap terug doen als komende lente een opvolger is gekozen.