Archiefbeeld. Twee vrouwen liggen in de zon op camping Domaine Le Pommier in het Franse Villeneuve-de-Berg (Ardeche).
Volledig scherm
Archiefbeeld. Twee vrouwen liggen in de zon op camping Domaine Le Pommier in het Franse Villeneuve-de-Berg (Ardeche). © Hollandse Hoogte / ANP

Corona op retour: Europa optimistisch de zomer in

Het coronavirus is in heel Europa duidelijk op zijn retour, voornamelijk dankzij de steeds snellere vaccinatiecampagnes. Dat maakt dat Europa optimistisch de zomer in gaat. Premier Mark Rutte en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zeiden dat los van elkaar na afloop van een tweedaagse top – de eerste sinds lang met fysieke aanwezigheid van de leiders – in Brussel. 

  1. Dochter Poetin heeft relatie met balletdanser Igor Zelenski en vloog ‘meer dan 50 keer naar München‘

    Dochter Poetin heeft relatie met balletdan­ser Igor Zelenski en vloog ‘meer dan 50 keer naar München‘

    Katerina Tikhonova, de jongste dochter van de Russische president Vladimir Poetin, vloog tussen 2017 en 2019 meer dan 50 keer naar de Duitse stad München. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Russische onafhankelijke nieuwswebsite IStories en het Duitse weekblad Der Spiegel. Volgens deze nieuwsmedia heeft Tikhonova een relatie met Igor Zelenski, de voormalige directeur van het Beierse staatsballet.
  2. Bodybuilder krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootouders en een fotograaf

    Bodybuil­der krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootou­ders en een fotograaf

    Een volksjury in West-Vlaanderen heeft de 29-jarige Alexander D. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en tien jaar tbs wegens de moord in 2017 op zijn ex-vriendin, haar grootouders en een fotograaf voor wie het toen 18-jarige meisje soms poseerde. D. ondervroeg en folterde de fotograaf in diens huis in Gent acht uur lang voor hij hem doodstak. De dag erna bracht hij zijn ex in haar woning in het West-Vlaamse Moere eveneens met messteken om, en vervolgens haar te hulp geschoten opa en oma.