Een man in Brooklyn (New York) probeert zich met een luier te beschermen tegen het coronavirus. De staat New York is in de Verenigde Staten het zwaarst getroffen door corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man in Brooklyn (New York) probeert zich met een luier te beschermen tegen het coronavirus. De staat New York is in de Verenigde Staten het zwaarst getroffen door corona. © REUTERS

Corona wereldwijd: chaos in Iran, de draai van Trump en zorgen in Zuid-Amerika

Europa is sinds vrijdag het epicentrum van de om zich heen slaande coronapandemie, met Italië als triest vlaggenschip. Maar hoe vergaat het de andere continenten?  Overzicht van een woelig strijdtoneel.

 1. Dader van brute moord op Britse studente (21) mag celstraf omzetten in taakstraf

  Dader van brute moord op Britse studente (21) mag celstraf omzetten in taakstraf

  De Ivoriaanse man die in 2008 werd veroordeeld voor de brute moord op de Britse studente Meredith Kercher, hoeft niet terug de gevangenis in. Vanwege goed gedrag kreeg de 33-jarige Rudy Guede van de Italiaanse rechtbank toestemming om de rest van zijn straf om te zetten in een taakstraf. Guede wordt als enige persoon verantwoordelijk gehouden voor de geruchtmakende moord op Kercher, nadat de Amerikaanse journaliste Amanda Knox in 2015 werd vrijgesproken van betrokkenheid.
 1. Flinke uitslaande brand in vier loodsen op terrein in Drunen
  Play

  Flinke uitslaande brand in vier loodsen op terrein in Drunen

 2. Onzichtbare beugel steeds populairder: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activiteiten'
  Play

  Onzichtba­re beugel steeds populair­der: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activitei­ten'