Dagenlange klopjacht op Younes eindigt in de wijngaarden van Subirats

RECONSTRUCTIEVier dagen lang wist de 22-jarige Younes Abouyaaqoub uit handen van de gehele Spaanse politiemacht te blijven. De man was afgelopen donderdag hoogstwaarschijnlijk de enige bestuurder van de bestelwagen die meer dan honderd toeristen neermaaide op de Ramblas. Vandaag eindigde de klopjacht op hem na een tip van twee oplettende dorpelingen. Hierboven hebben wij in kaart gebracht hoe zijn vluchtroute in elkaar stak.

 1. ‘Mitrailleurs dwingen bewoners om voor aansluiting bij Rusland te stemmen’
  Met video
  1

  ‘Mitrail­leurs dwingen bewoners om voor aanslui­ting bij Rusland te stemmen’

  In vier Oekraïense regio's die (deels) onder Russische controle staan, kan vanaf vandaag worden gestemd over wel of geen toetreding tot Rusland. Het gaat om de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk die al sinds 2014 bestuurd worden door pro-Russische leiders, maar ook in de recent veroverde gebieden Cherson en Zaporizja kunnen inwoners tot 27 september stemmen of ze zich willen aansluiten bij de Russische Federatie.
 2. Oekraïense strijder van iconische foto in fabriek Azovstal overleeft belegering en krijgsgevangenschap, maar is fysiek nog maar schim van zichzelf

  Oekraïense strijder van iconische foto in fabriek Azovstal overleeft belegering en krijgsge­van­gen­schap, maar is fysiek nog maar schim van zichzelf

  Een foto van hem ging de wereld rond tijdens de wekenlange belegering van de Azovstalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol. Toen het laatste bolwerk van verzet midden mei viel, werden de overgebleven Oekraïense strijders krijgsgevangen genomen. Mykhailo Dianov (42) overleefde het en werd afgelopen week vrijgelaten bij een gevangenenruil. Als een schim van zichzelf.