Volledig scherm
Anders Holch Povlsen met zijn vrouw Anne. © Belga

Deense miljardair verliest drie van zijn vier kinderen bij bomaanslagen

Bij de reeks bomaanslagen in Sri Lanka zijn ook drie van de vier kinderen van de Deense miljardair Anders Holch Povlsen (46) omgekomen. Povlsen is de grootste aandeelhouder van webwinkel Asos en eigenaar van de modeketen Bestseller. Onder Bestseller zitten merken zoals Vero Moda en Jack & Jones. Het is niet bekend hoe oud de omgekomen kinderen van Povlsen zijn.

De drie slachtoffers vielen bij de aanslag op hotel Shangri-la in Colombo, waar het Deense gezin vakantie vierde. Anders Holch Povlsen en zijn vrouw Anne overleefden de aanslag. Het is onduidelijk of hun vierde kind ook in het hotel verbleef. Een woordvoerder van Povlsens bedrijf bevestigde de dood van de kinderen van de zakenman, maar wilde verder niet in detail treden.

De familie Holch Povlsen is een van de rijkste families van Denemarken. Het vermogen van Anders Holch Povlsen wordt geschat op 7 miljard euro. Hij verwierf die rijkdom met zijn bedrijf Bestseller en met aandelen in Asos en Zalando. De miljardair bezit 89.000 hectare land in Schotland en is daarmee de grootste particuliere grondbezitter van dat land. Hij woont met zijn gezin in Constanstinsborg bij Aarhus.

Povlsens modeketen Bestseller telt zo’n 2.780 winkels in 70 landen en heeft 17.000 werknemers in dienst. Daarmee is de modeketen is een van de meest succesvolle ketens in de kledingbranche. Vorig jaar noteerde het bedrijf een omzet van 3 miljard euro.

Bekijk hieronder beelden van de ravage die de aanslagen hebben achtergelaten:

Volledig scherm
Het Shangri-la hotel in Colombo werd zwaar getroffen. © AP
  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.