Volledig scherm
© AFP

Directeur gevangenis overgeplaatst om Epstein

De directeur van de New Yorkse gevangenis waar Jeffrey Epstein vastzat, is tijdelijk overgeplaatst. Het Amerikaanse ministerie van Justitie besloot daartoe vanwege het lopende onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van de miljardair. 

Ook twee medewerkers van het Metropolitan Correctional Center die op de afdeling van Epstein werkten, zijn met verlof gestuurd, aldus het ministerie. President Donald Trump hamerde een aantal uur eerder op een ‘volledig onderzoek’ naar de dood van Epstein, die vastzat in afwachting van een proces wegens aanklachten van seksueel misbruik.

,,Ik wil een volledig onderzoek, en dat is wat ik absoluut eis. Dat is wat onze minister doet”, zei Trump tegen verslaggevers in New Jersey. Justitieminister Barr liet maandag weten dat er sprake was van ‘onregelmatigheden’ in het detentiecentrum. 

Epstein, die ooit Trump en de voormalige Democratische president Bill Clinton onder zijn vrienden telde, werd op 6 juli gearresteerd. Hij zei niet schuldig te zijn aan de beschuldigingen van misbruik van tientallen minderjarige meisjes.

De miljardair werd zaterdagochtend dood aangetroffen, nadat hij zichzelf blijkbaar in zijn cel had opgehangen. De steenrijke misbruikverdachte was enkele weken voor zijn dood ook al gewond aangetroffen. Hij zou daarna onder verscherpt toezicht zijn geplaatst, maar dat was kennelijk weer ingetrokken.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.