Antiabortusactivist Doug Lane gebruikt een ladder om binnen te kijken bij een abortuskliniek, net na de aankondiging dat het hooggerechtshof het federale recht op abortus afschaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Antiabortusactivist Doug Lane gebruikt een ladder om binnen te kijken bij een abortuskliniek, net na de aankondiging dat het hooggerechtshof het federale recht op abortus afschaft. © AP

Dit gaan de Amerikaan­se staten doen nu het abortus­recht is afgeschaft

Met kaartDoor het besluit van het hooggerechtshof is het voortaan aan de staten zelf om te bepalen of abortus mag. Compleet verboden is het niet, maar de verplichting die gold door Roe vs Wade - de eerdere zaak in het hooggerechtshof die het recht tot abortus afdwong in alle staten - bestaat niet meer. Wat kunnen we van de staten verwachten? 

  1. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Noord-Ko­rea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw twee raketten afgevuurd, melden Zuid-Korea en Japan. Het kantoor van de Japanse premier meldde in eerste instantie via Twitter dat een van deze raketten ‘waarschijnlijk’ over het land vloog, maar corrigeerde dit later. De projectielen zouden in de Japanse Zee zijn neergekomen, tussen Noord-Korea en Japan.