Dode en gewonde door instorten bouwsteiger naast Antwerpen Centraal

videoANTWERPEN - Naast het station van Antwerpen, in de Pelikaanstraat, is vanochtend een bouwsteiger in elkaar gestort. Daarbij vielen een dode en een zwaargewonde. De ravage is enorm. De politie roept op om de omgeving te vermijden.

 1. Duitse ‘nazifreak’ veroordeeld voor illegaal bezit oorlogswapens, moet afweergeschut en tank verkopen

  Duitse ‘nazifreak’ veroor­deeld voor illegaal bezit oorlogswa­pens, moet afweerge­schut en tank verkopen

  Een Wehrmacht-tank, Flak-luchtafweergeschut, een torpedo, een mortier, machine- en aanvalsgeweren, semi- en volautomatische pistolen, ruim 2000 patronen én een grote hoeveelheid nitrocellulosepoeder. Het bevond zich allemaal in de villa van Klaus Dieter Flick (84) in een chique buitenwijk van het Noord-Duitse Kiel. Zijn ‘nazimuseum’ leverde de miljonair dinsdag een veroordeling op van 14 maanden voorwaardelijk en een boete van 250.000 euro.
 2. Bosbranden Griekenland: niet alleen de hitte, maar ook de stank is ondraaglijk
  PREMIUM
  Reportage/video

  Bosbranden Grieken­land: niet alleen de hitte, maar ook de stank is ondraag­lijk

  Honderden verwoeste huizen, duizenden evacuaties en ontelbare hectares natuurgebied die in vlammen opgaan: na buurland Turkije gaat nu ook Griekenland gebukt onder hevige bosbranden. Doordat de temperatuur voorlopig boven de 40 graden blijft en regen al helemaal niet wordt verwacht, neemt de kans op nieuwe branden alleen maar toe. Ook Olympia, bakermat van de Olympische Spelen, wordt bedreigd.