Exit Festival.
Volledig scherm
Exit Festival. © Shutterstock

Doek valt voor Exit Festival door opleving corona in Servië

Door de zorgwekkende coronasituatie is alsnog een streep gezet door het Exit Festival, dat van 13 tot en met 16 augustus zou worden gehouden in Servië. De organisatie laat weten het ‘niet verantwoord te vinden om het festival door te laten gaan’.

 1. Macron wil effectievere bestrijding discriminatie door politie na ‘beschamend’ geweld tegen zwarte man

  Macron wil effectieve­re bestrij­ding discrimina­tie door politie na ‘beschamend’ geweld tegen zwarte man

  De Franse president Emmanuel Macron heeft vanavond een opmerkelijk bericht op Facebook geplaatst. Daarin vraagt hij de regering om voorstellen voor een ‘effectievere strijd tegen alle vormen van discriminatie.’ Aanleiding zijn de bewakingsbeelden van de mishandeling van een zwarte muziekproducent door vier politieagenten in Parijs, geweld dat Macron scherp veroordeelt.
 2. Code oranje of niet, Eindhovens bureau biedt reizen aan naar groot festival in Servië: ‘Bezoeker moet zelf besluiten’
  PREMIUM

  Code oranje of niet, Eindhovens bureau biedt reizen aan naar groot festival in Servië: ‘Bezoeker moet zelf besluiten’

  In Nederland is met verbazing gereageerd op het feit dat het vierdaagse Exit Festival in Servië, vorig jaar nog goed voor 200.000 bezoekers, in augustus ‘gewoon’ doorgaat. Ondanks code oranje zijn bij evenementenbureau Party in Belgrade in Eindhoven reizen - inclusief festivaltickets - te boeken naar Novi Sad, de stad waar het vierdaagse dancefestival wordt gehouden. ,,Het is aan de bezoeker om een wijs besluit te nemen.”
 3. Ongeloof bij viroloog om groot Servisch dancefestival in augustus: 'Heel naïef van de Nederlanders’
  PREMIUM

  Ongeloof bij viroloog om groot Servisch dancefesti­val in augustus: 'Heel naïef van de Nederlan­ders’

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt Nederlandse festivalgangers heel goed na te denken of het wel verstandig is om in augustus naar Servië af te reizen voor een groot dancefestival. De organisatie achter het vierdaagse Exit Festival - populair bij Nederlandse jongeren - kondigde deze week tot verrassing van velen aan dat de twintigste editie van het festival gewoon doorgaat deze zomer. Viroloog Bert Niesters vindt dat onbegrijpelijk. ,,Zo te zien gaan we het druk krijgen.”
 1. Stoere kerels niet te vinden in Tilburg: 'Het probleem is dat ze proberen te voetballen'
  Play

  Stoere kerels niet te vinden in Tilburg: 'Het probleem is dat ze proberen te voetballen'

 2. Kerstaankopen doen? Bij dit Brabantse bedrijf pakken robots jouw online aankoop in
  Play

  Kerstaanko­pen doen? Bij dit Brabantse bedrijf pakken robots jouw online aankoop in