Twee pasgeboren kuikens die vermoedelijk de hongerdood stierven na elektrocutie van de ouder-pinguïns  in natuurreservaat Punta Tombo in de provincie Chubut.
Volledig scherm
Twee pasgeboren kuikens die vermoedelijk de hongerdood stierven na elektrocutie van de ouder-pinguïns in natuurreservaat Punta Tombo in de provincie Chubut. © Videostill YouTube / Diario Jornada

Drama in Argentijns reservaat: honderden pinguïns geëlektrocuteerd, 140 nesten verwoest

In een natuurreservaat voor beschermde Magelhaenpinguïns in het zuiden van Argentinië heeft zich een drama voltrokken. Met een bulldozer heeft iemand een zandweg naar het strand aangelegd en er een hek met schrikdraad naast geplaatst.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.