Drie kinderen gezin Macedonië gedood door ontploffing gastank in woning

Een gezin in Macedonië is zondag hard getroffen toen een gastank, die gebruikt werd om mee te koken, in de woning ontplofte. Drie kinderen en één volwassene kwamen om het leven en zes andere gezinsleden raakten ernstig gewond, zo hebben de autoriteiten bekend gemaakt.

Volgens de politie waren de drie kinderen, een 8-jarige jongen en twee meisjes in de leeftijd van 9 en 11 jaar, op slag dood toen de gastank explodeerde in de woonkamer van de familie in het dorp Romanovce. Een 58-jarige man stierf later op de dag in een ziekenhuis in Skopje aan zijn verwondingen, zo heeft het hoofd van de intensive care-afdeling van de kliniek aan lokale media laten weten.

De gastank explodeerde toen de Albanese familie het ontbijt aan het bereiden was. Van de zes gewonden verkeren er vier, onder wie een 10-jarige jongen, in kritieke toestand. Zij hebben ernstige brandwonden opgelopen tijdens de explosie. Een van de gewonden is een zwangere vrouw.

Een brandweerauto in Skopje (archiefbeeld)
Volledig scherm
Een brandweerauto in Skopje (archiefbeeld) © EPA
  1. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
    PREMIUM

    Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

    Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.