Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken in gesprek met zijn Deense collega voorafgaand aan een ontmoeting tussen de 27 EU-buitenlandministers.
Volledig scherm
Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken in gesprek met zijn Deense collega voorafgaand aan een ontmoeting tussen de 27 EU-buitenlandministers. © EPA

Druk op Europa om nu al sancties tegen Rusland te treffen, scheurtjes in Europese front

Europa staat onder steeds zwaardere druk om al een begin te maken met sancties tegen Rusland. Maar volgens EU-Buitenlandchef Josep Borrell en een ruime meerderheid van de lidstaten is het daarvoor nog te vroeg. Daarmee dreigen er scheurtjes te komen in het Europese front, dat juist zo nadrukkelijk eenheid wil uitstralen.

 1. Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

  Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

  De dierentuin van Antwerpen heeft een vaste bezoeker de toegang ontzegd. De vrouw was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, waardoor de aap niet op een correcte manier een band met de andere chimpansees kon opbouwen. ,,Ze heeft al zo veel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de dierentuin.
 2. Russische jongens getuigen: ‘Wanneer de oproepingsbrief komt, zijn er twee opties: je verstoppen of sterven’
  PREMIUM
  met video

  Russische jongens getuigen: ‘Wanneer de oproepings­brief komt, zijn er twee opties: je verstoppen of sterven’

  “Gisteren werden in het midden van de werkdag twee collega’s opgehaald voor het front”, zegt Valentin* uit Moskou. Een dag nadat Russisch president Vladimir Poetin aankondigde dat alle jonge mannen met enige militaire ervaring naar het front moeten, is de chaos en angst totaal. Russische jongens proberen het land te ontvluchten, mannen laten in allerijl al hun bezittingen overzetten naar hun vrouw.