Bondskanselier Angela Merkel (L) met kanselarijchef en minister van Speciale Taken Helge Braun. Hij leidt de voorbereidende vergaderingen voorafgaand aan het overleg tussen Berlijn en de deelstaten.
Volledig scherm
Bondskanselier Angela Merkel (L) met kanselarijchef en minister van Speciale Taken Helge Braun. Hij leidt de voorbereidende vergaderingen voorafgaand aan het overleg tussen Berlijn en de deelstaten. © EPA

Duitsland wil niet-essentiële winkels en scholen sluiten in harde lockdown

UpdateNiet-essentiële winkels sluiten, scholen grotendeels dichthouden en meer mensen vanuit huis laten werken. Die maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus staan in een conceptvoorstel van de Duitse regering waar persbureau Reuters inzage in heeft gehad. De harde lockdown in Duitsland zal uiterlijk woensdag beginnen en duurt in principe tot 10 januari. 

 1. Jonge moeder met corona op sterven na bevalling, familie wil haar leven niet beëindigen
  RECHTSZAAK

  Jonge moeder met corona op sterven na bevalling, familie wil haar leven niet beëindigen

  Een jonge vrouw met ernstige coronaverschijnselen vecht in een ziekenhuis in het Britse Leicester voor haar leven, nadat ze vorige maand van een gezonde baby beviel. Artsen stellen dat haar overlevingskansen extreem klein zijn en willen de levensondersteunende behandeling ‘in haar belang’ beëindigen, maar de familie wil daar niets van weten. Een rechter stelt het ziekenhuis in het gelijk.
 1. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

 2. Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'
  Play

  Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'