Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heeft Thailand ingeruild voor een Duits skioord.
Volledig scherm
Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heeft Thailand ingeruild voor een Duits skioord. © EPA

Duitsland zucht, maar Thaise koning viert in Beiers luxehotel vakantie met 20 vrouwen

Duitsland zucht onder het coronavirus. De beperkende maatregelen die de overheid trof, raken iedereen. Net als in ons land moet de horeca het nagenoeg zonder klandizie stellen. Voor de Thaise koning Rama X wordt echter een uitzondering gemaakt. Zijn verblijf in een luxehotel doet veel stof opwaaien.

De Duitsers zijn verregaande beperkingen opgelegd. Ook ondernemers. Zo zijn alle hotels bij onze oosterburen vanwege de coronacrisis voor toeristen gesloten, maar de Thaise monarch verblijft met zijn gevolg in het viersterren Grand Hotel Sonnenbichl in het mondaine wintersportoord Garmisch-Partenkirchen.

Het hotel heeft speciale toestemming van de lokale autoriteiten gekregen om Rama X te huisvesten, schrijft Focus.de. Dat is toegestaan omdat het een homogene groep betreft die niet van samenstelling verandert, meldden de autoriteiten. Het hotel geldt daarom niet als hotel, maar als woonhuis.

De Thaise koning, ook bekend als Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, is met onder anderen twintig vrouwen in de Beierse wintersportplaats neergestreken. Ondanks de uitgaansbeperkingen die in de Duitse deelstaat van kracht zijn, maakt hij ook geregeld uitstapjes in de stad. Op de fiets rijden ze door de straten.

Het aantal doden in Duitsland door het nieuwe coronavirus is inmiddels tot boven de honderd gestegen. Het Robert Koch-Institut meldt vandaag dat er 28 nieuwe sterfgevallen waren, waarmee het totaal aantal doden op 114 komt. Het aantal besmettingen groeide met 4.764, naar 27.436.  

Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun werd in 2019 gekroond tot koning Rama X. Bekijk hieronder de beelden van het inwijdingsritueel van de nieuwe vorst.

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.