Een reuzenlandschildpad op het eiland Santa Cruz in de Galapagosarchipel van Ecuador. Het land kondigde vandaag een uitbreiding van het bijzondere natuurreservaat aan.
Volledig scherm
Een reuzenlandschildpad op het eiland Santa Cruz in de Galapagosarchipel van Ecuador. Het land kondigde vandaag een uitbreiding van het bijzondere natuurreservaat aan. © REUTERS

Ecuador vergroot natuurreservaat rond Galapagoseilanden

Ecuador heeft het beschermde natuurgebied rond de Galapagoseilanden met 60.000 vierkante kilometer uitgebreid. Het sluit nu aan op het reservaat rond het Costa Ricaanse Cocos-eiland, waardoor voor onder meer walvissen, haaien en zeeschildpadden een veilige migratieroute ontstaat van bijna duizend kilometer. Op termijn wordt het natuurgebied, waarbinnen grootschalige visserij verboden is, verder uitgebreid naar de wateren van Colombia en Panama.

  1. Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaatschap aan

    Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaat­schap aan

    In een toespraak van twee uur in de Amerikaanse staat Arizona heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump gesproken over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 ,,gestolen” zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen van 2024.