De edelstenen worden in verband gebracht met de crash van een Air India-toestel in 1966 op de Rocher de la Tournette, onderdeel van het Het Mont Blanc-massief.
Volledig scherm
De edelstenen worden in verband gebracht met de crash van een Air India-toestel in 1966 op de Rocher de la Tournette, onderdeel van het Het Mont Blanc-massief. © Wikimedia Commons / Didier Halatre

Eerlijke vinder van juwelenschat op Mont Blanc krijgt na acht jaar eindelijk zijn deel

Een Franse alpinist die in 2013 een schat aan edelstenen vond op de Mont Blanc heeft acht jaar na dato zijn vindersloon gekregen. Hij kreeg de helft van de lading smaragden, robijnen en saffieren met een totale waarde van zo'n 300.000 euro.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.