De barman van après-ski bar Kitzloch testte op 7 maart 2020 positief op het coronavirus en was daarmee officieel 'patiënt nul’ in Ischgl.
Volledig scherm
De barman van après-ski bar Kitzloch testte op 7 maart 2020 positief op het coronavirus en was daarmee officieel 'patiënt nul’ in Ischgl. © REUTERS

Eerste proces over Ischgl-debacle: weduwe van Oostenrijkse coronadode eist ton schadevergoeding

Anderhalf jaar na de grote corona-uitbraak in het ook bij Nederlanders geliefde Oostenrijkse wintersportoord Ischgl, begint vrijdag in Wenen de eerste van tientallen rechtszaken over de aansprakelijkheid voor de veroorzaakte schade. 

 1. Azovstal-strijders volgens Poetin ‘nazi-uitschot’, nu zijn ze op vrije voeten
  Met video

  Azo­vstal-strij­ders volgens Poetin ‘na­zi-uitschot’, nu zijn ze op vrije voeten

  Het is een van de grootste uitwisselingen van gevangenen sinds het begin van de oorlog: de Russen lieten 205 gevangengenomen Oekraïense strijders vrij, onder wie meer dan 180 strijders die maandenlang de staalfabriek van Azov in de havenstad Marioepol verdedigden. Oekraïne liet 55 gevangenen gaan, onder wie de Oekraïense oligarch Viktor Medvedtsjoek, een persoonlijke vriend van president Poetin.
 2. Verdachte van moord op Dean (4) krijgt gunstregime in gevangenis: ‘Werkt als hulpje van de cipiers’
  PREMIUM

  Verdachte van moord op Dean (4) krijgt gunstre­gime in gevangenis: ‘Werkt als hulpje van de cipiers’

  Dave D.K. (35), hoofdverdachte van de moord op en ontvoering van de 4-jarige Dean Verberckmoes, heeft een bevoorrechte positie gekregen in de gevangenis in Brugge. Hij doet allerhande klusjes waardoor zijn celdeur veel vaker openstaat dan andere. Dat uitgerekend D.K. dat vertrouwen krijgt - hij is al eens veroordeeld voor de dood van een kind - stuit heel wat medegedetineerden tegen de borst.