Volledig scherm
De Eiffeltoren in Parijs © AFP

'Eiffeltoren tijdelijk afgesloten na incident met verdachte man'

De Franse politie heeft de Eiffeltoren in Parijs vanavond korte tijd geëvacueerd na een incident waarbij een man zich verdacht gedroeg. Hij is inmiddels gearresteerd.

In eerste instantie meldden verschillende media dat de man gewapend was. Dat is nog niet bevestigd door officiële instanties. De politie sloot het gebied rondom de Eiffeltoren meteen af. In de liften van de toren zaten op het moment van de evacuatie nog bezoekers vast. De situatie is inmiddels onder controle.

Ook de Eurostar terminal op station Gare Du Nord zou zijn geëvacueerd vanwege een incident. Ooggetuigen op het station meldden dat veiligheidsbeambten een verdacht pakketje hadden gevonden. Ook daar gaf de politie al snel het perron weer vrij.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.