Volledig scherm
Een Duitse motoragent (archieffoto) © AP

Elf motorrijders verongelukt op Duitse wegen tijdens paasweekeinde

Tijdens het zonnige paasweekeinde zijn elf motorrijders op de Duitse wegen om het leven gekomen. Talloze anderen raakten gewond, zei de politie.

In het eerste kwartaal van dit jaar waren er aanzienlijk meer ongevallen met motoren op de Duitse wegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in Noord-Rijnland-Westfalen, de dichtbevolkte deelstaat die aan ons land grenst, kwamen in het eerste weekeinde van april zes mensen om het leven door motorongevallen. 

Onder de 3.265 dodelijke verkeersslachtoffers bij de oosterburen sinds februari vorig jaar waren 699 motorrijders, zo meldt het federale bureau voor de statistiek. Een te hoge snelheid, gebrek aan kennis van de wegen en overmoed zijn veel voorkomende oorzaken van ernstige ongevallen, zegt de politie. 

Gelokt door het goede weer trokken veel motorrijders er het afgelopen paasweekeinde op uit. ,,Velen onderschatten de lange reis of de uitdagende wegen.’’

  1. Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectiestoornis veroordeeld tot levenslang

    Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectie­stoor­nis veroor­deeld tot levenslang

    Een 51-jarige Brit is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zijn echtgenote, die therapieën tegen kwaadaardige kanker onderging, doodsloeg met een koevoet. Volgens het hof in Liverpool is David Pomphret ‘een niets ontziende moordenaar’ en ook nog een leugenaar omdat hij na zijn brute daad stelselmatig en glashard bleef ontkennen iets met de dood van de Ann Marie (49) te maken te hebben.