Volledig scherm
PREMIUM
Georg Glomb, rechts met rood shirt, zit naast zijn huis. De schade aan zijn woning is enorm. © Laurens Eggen

En daar gaat het tuinhuis de lucht in

Een tornado trok gisteravond een spoor van vernieling in en rond het Duitse Viersen, vlak over de grens bij Venlo. Vooral het dorp Boisheim werd zwaar getroffen. Daar vlogen tientallen daken van huizen. ,,Normaal zie je dit soort beelden op televisie, vanuit de Verenigde Staten. Nu zie ik het in mijn eigen tuin.”

Quote

Normaal zie je dit soort beelden op televisie, vanuit de Verenigde Staten. Nu zie ik het in mijn eigen tuin

Georg Glomb

Georg Glomb zit even na zes uur, met zijn kinderen (7 en 10) op de eerste etage samen huiswerk te maken. Gedichten oefenen. ,,Op zeker moment werd het snel steeds donkerder buiten. We zagen niet meer goed wat we lazen, gingen instinctief iets dichter bij het raam zitten.”

Daar ziet de 48-jarige inwoner van Boisheim de tornado op zich afkomen. Een tollende toren vol zand en puin. Luttele seconden later wordt zijn tuinhuis opgetild, vliegt een speeltoestel door de lucht en regent het dakpannen. Het glas van het souterrain aan de achterkant van zijn huis slaat aan diggelen. ,,Met mijn huilende kinderen elk aan een arm, ben ik naar beneden gerend. In paniek, voordat het hele dak er totaal wordt afgerukt.”