Volledig scherm
Een Birmese python (foto ter illustratie) © Wikipedia

Enorme wurgslang bewaakt hennepkwekerij in flat

De politie van de Belgische provincie Luik heeft bij een inval in een kleine hennepkwekerij een vier meter lange en 50 kilo zware Birmese python aangetroffen. Er moesten vijf brandweermannen aan te pas komen om de geschubde ‘bewaker’ te vangen.

De huiszoeking vond plaats in het kader van een drugsonderzoek in de regio. Er werd maar een tiental cannabisplantjes aangetroffen in het appartement, maar het meest opvallende was het enorme reptiel dat de politie aantrof. ,,De slang kroop er vrij rond”, vertelde politiechef Philippe Gillard aan de krant La Meuse. Mogelijk wilde de eigenaar met het niet giftige dier potentiële dieven afschrikken of de politie intimideren.

De aangetroffen slang is een van de grootste slangensoorten ter wereld. ,,In gevangenschap worden ze zelden zo groot. In het wild kan de slang tot zeven meter lang worden”, zegt Michaël Robert van het Animal Rescue Team. ,,Dit vrouwtje was nog maar drie jaar”, aldus Robert nog. ,,We hadden nog nooit zo’n reusachtig beest gezien.” De slang werd in een kist overgebracht naar het Natuurhulpcentrum, een asiel voor exotische dieren in het Limburgse Opglabbeek.

Volledig scherm
© getty
 1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

  President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

  De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.
 1. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.