De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Marine le Pen (links) met de Hongaarse premier Viktor Orban bij een ontmoeting in Boedapest in oktober van dit jaar. Beiden zullen naar verwachting zaterdag aanwezig zijn bij een ontmoeting in Warschau tussen politieke leiders van extreemrechtse en nationalistische partijen.
Volledig scherm
De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Marine le Pen (links) met de Hongaarse premier Viktor Orban bij een ontmoeting in Boedapest in oktober van dit jaar. Beiden zullen naar verwachting zaterdag aanwezig zijn bij een ontmoeting in Warschau tussen politieke leiders van extreemrechtse en nationalistische partijen. © AP

Europese nationalisten en extreemrechts bespreken mogelijke alliantie in Warschau

De politieke leiders van extreemrechtse en nationalistische partijen ontmoeten elkaar zaterdag in Warschau om daar een potentiële alliantie te bespreken. Er zullen veertien partijen aanwezig zijn. De Hongaarse premier Viktor Orban en de Franse presidentskandidaat Marine le Pen zijn er naar verwachting bij, al is er geen officiële gastenlijst bekend.

 1. Coronaprotest Brussel loopt uit de hand: meer dan 70 arrestaties en dranghekken naar agenten gegooid
  video

  Coronapro­test Brussel loopt uit de hand: meer dan 70 arresta­ties en dranghek­ken naar agenten gegooid

  In Brussel is een betoging tegen de coronamaatregelen op rellen uitgelopen. De politie heeft zeker zeventig mensen aangehouden omdat ‘ze in het bezit waren van of gegooid hebben met projectielen, voor weerspannigheid en beschadigingen van de openbare weg‘, aldus een politiewoordvoerder. Er werd met hekken en brandend vuilnis gegooid naar agenten. Een gebouw van de Europese Unie en auto’s zijn beschadigd.
 2. Lichte antitankwapens, ‘killer-drones’ en Stinger-luchtdoelraketten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Lichte antitankwa­pens, ‘kil­ler-dro­nes’ en Stin­ger-luchtdoel­ra­ket­ten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Al ruim twee maanden houdt Rusland de wereld in spanning met ongewone troepenconcentraties vlakbij de Oekraïense grens. Volgens inlichtingendiensten van het buurland gaat het om meer dan 127.000 manschappen met gevechtsvoertuigen. Officieel zijn ze er voor ‘oefeningen’ met het Belarussische leger maar wat staat hen te wachten als ze Oekraïne binnenvallen?