Franse coronapatiënten met 300 kilometer per uur door het land

Ic-treinenIn Frankrijk zijn in de ene regio wel alle ziekenhuizen vol, maar in de andere regio niet. Daarom worden coronapatiënten nu massaal met treinen, vliegtuigen, ambulances, helikopters en marineschepen kriskras door het land verhuisd.

Bij het treinstation van Rennes, in Bretagne, staan dertien ambulances met zwaailichten en ronkende motoren klaar. Het parkeerterrein is afgezet door de politie. In het station is niet één reiziger.

Dan klinkt er gepiep en gebrom: de trein komt eraan. Op de perrons lopen tientallen artsen en verplegers, gekleed in witte pakken, met mondkapjes voor en operatiehandschoenen aan. Ze halen met brancards twaalf patiënten uit de hogesnelheidstrein afkomstig uit Parijs. De verdoofde patiënten worden naar de ambulances gebracht. Die rijden ze naar het ziekenhuis van Rennes.

  1. Dode bij rellen en plunderingen in Minneapolis na overlijden zwarte man
    Video

    Dode bij rellen en plunderin­gen in Minneapo­lis na overlijden zwarte man

    Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, liep in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. Eén relschopper is overleden. De burgemeester van de stad deed tijdens de ongeregeldheden een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”