Het appartement van Jeffrrey Epstein in Parijs waar zijn vermeende meisjesleverancier Jean-Luc Brunel begin jaren negentig jonge fotomodellen zou hebben verkracht. Onder hen de toen net 18 geworden Nederlandse Thysia Huisman.
Volledig scherm
Het appartement van Jeffrrey Epstein in Parijs waar zijn vermeende meisjesleverancier Jean-Luc Brunel begin jaren negentig jonge fotomodellen zou hebben verkracht. Onder hen de toen net 18 geworden Nederlandse Thysia Huisman. © AP

Franse ‘meisjesronselaar’ van Epstein aangeklaagd en voorlopig opgesloten

De Franse modellenagent die donderdag werd opgepakt omdat hij jonge meiden zou hebben geronseld voor de Amerikaanse seksmiljardair Jeffrey Epstein, blijft voorlopig vastzitten. Jean-Luc Brunel (74) is in staat van beschuldiging gesteld voor een reeks aanrandingen en verkrachtingen van minderjarigen, seksuele intimidatie, mensenhandel en bendevorming.

  1. Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: ‘Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet’

    Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: ‘Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet’

    President Vladimir Poetin heeft vandaag, voor het eerst sinds de Russische invasie, een ontmoeting gehad met moeders van militairen die in Oekraïne vechten. Hij zei te begrijpen dat ze leven met gevoelens van angst en zorg en hij deelt naar eigen zeggen de pijn van het verlies van hen die hun kinderen in de oorlog hebben verloren. Maar spijt van de ‘speciale militaire operatie’ heeft hij niet. Volgens sommige families van gemobiliseerde Russen is het gesprek een schijnvertoning.