Medewerkers bij de Nord Stream 2.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers bij de Nord Stream 2. © Reuters

Gebruikt Poetin gas als politiek wapen? ‘Hoge prijzen zijn niet in het voordeel van Rusland’

‘Geklets’, noemde de Russische president Vladimir Poetin deze week het Europese verwijt dat Rusland gasleveranties als politiek wapen zou inzetten. Dat gebeurt nu al, zeggen sommigen. Is dat waar?

 1. Eden (20) en Clarissa (19) werden aangevallen door twee drugsverslaafden in Brusselse metro: ‘Ze waren zo high dat ze niet meer beseften wat ze deden’
  PREMIUM

  Eden (20) en Clarissa (19) werden aangeval­len door twee drugsver­slaaf­den in Brusselse metro: ‘Ze waren zo high dat ze niet meer beseften wat ze deden’

  Afgelopen zaterdag werd Eden (20) slachtoffer van fysieke agressie in het metrostation van Brussel-Noord. Twee druggebruikers wilden er de handtas van zijn vriendin Clarissa (19) stelen, maar toen ze zich wilden verweren werd het duo aangevallen. Met een gebroken neus en gezwollen oog tot gevolg. ,,Na een slag op mijn gezicht viel ik flauw, en vanaf toen weet ik niets meer.”
 2. Rutte vindt koranverscheuring een ‘smakeloze’ actie, Turkije ontbiedt Nederlandse ambassadeur
  Met video

  Rutte vindt koranver­scheu­ring een ‘smakeloze’ actie, Turkije ontbiedt Nederland­se ambassa­deur

  Turkije heeft de Nederlandse ambassadeur in Ankara ontboden vanwege een protest in Den Haag waarbij een koran werd verscheurd. Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse zaken, begrijpt dat de actie als ‘provocerend’ wordt gezien, maar benadrukt dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting ‘een groot goed is’. Premier Mark Rutte noemt de actie evenwel ‘smakeloos’.