Volledig scherm
Brandweermannen proberen werknemers van de telefoonmaatschappij met hoogwerkers uit het kantoorgebouw te redden. © AFP

Grote brand in kantoorgebouw Mumbai, nog tientallen mensen vast in pand

UpdateIn de Indiase stad Mumbai woedt een grote brand in het negen verdiepingen tellende kantoorgebouw van staatstelefoonmaatschappij MTNL. Volgens de lokale brandweer zitten mogelijk zo'n honderd mensen nog vast in het pand.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zestien brandweerwagens met hun bemanning ter plekke. Met hoogwerkers zijn tot nu toe zo'n 25 mensen van hoger gelegen verdiepingen geëvacueerd. De ruimtes op de derde en vierde verdieping van het pand zouden helemaal in rook zijn gehuld. 

Op televisiebeelden is volgens persbureau AP te zien hoe mensen ramen breken en naar brandweermannen zwaaien om te laten weten waar ze zijn en dat ze snel hulp nodig hebben. Volgens een vrouw die gered is zitten er op de derde en vierde verdieping zeker nog dertig à veertig mensen vast. De brandweer heeft het over vijfentwintig à dertig mensen. Tot nu toe zijn nog geen dodelijke slachtoffers gemeld. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
  1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
    PREMIUM

    Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

    Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.