Russen winkelen in hun supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Russen winkelen in hun supermarkt. © ANP / EPA

Halfjaar oorlog Oekraïne: Russen voelen westerse sancties, wij voelen de gasprijzen

De oorlog in Oekraïne woedt al een halfjaar. De Russen hebben te maken met harde westerse sancties. Rusland antwoordt met het afknijpen van de gaspijp naar Europa, waardoor de energierekening van de Nederlander torenhoog wordt. Wie voelt die oorlog nu eigenlijk meer in de portemonnee? Igor uit Moskou of Henk uit Almere?

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. LIVE | Drie mannen en een vrouw uit Nederland omgekomen, USAR redt elf mensen en hond
  Met video

  LIVE | Drie mannen en een vrouw uit Nederland omgekomen, USAR redt elf mensen en hond

  Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot en met woensdag elf mensen en een hond levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.