Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

‘Heeft Italië over drie maanden nog genoeg meel om pasta te produceren?’

Dagboek ItaliëIn Rome wordt het kruisbeeld dat de stad in 1522 van de pestepidemie redde naar het Sint Pietersplein gebracht. De Paus zal morgen bidden om de corona-epidemie te stoppen. Alles wordt uit de kast gehaald om de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog een halt toe te roepen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen vind je hier. 

Het Nederlandse CBS waarschuwt dat het coronavirus een diepe recessie kan veroorzaken. Een krimp van misschien wel dubbele cijfers, zo schrijft het Bureau voor de Statistiek donderdag. Dat is heftig en daar is Italië zich ook van bewust. Hoewel het land de achtste economie ter wereld is en wereldleider in onder andere wijnproductie, de bouw van luxe jachten en, jawel, kermisattracties, is de economie minder schokbestendig dan de Nederlandse. De enorme staatsschuld speelt Italië parten en drukt ook op de slagvaardigheid van bedrijven. 

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.