Volledig scherm
PREMIUM
Het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, Cox's Bazar in Bangladesh, is een verzameling krakkemikkige hutjes. © Allison Joyce

‘Het is nu vooral de vraag hoe je voorkomt dat 700.000 mensen doordraaien’

Ambassadeur Nadia MoussaidDe wanhoop onder Rohingya groeit. Twee jaar na hun massale vlucht uit Myanmar kunnen zij nog steeds niet terug. Tv-presentatrice Nadia Moussaid bezocht als ambassadeur van Save the Children het grootste vluchtelingenkamp ter wereld waar al tienduizend baby’s zijn geboren zonder toekomst.

Opnieuw doken afgelopen week satellietbeelden op van platgebrande Rohingyadorpen. Wie snel keek, dacht een archiefbeeld te zien uit augustus 2017, toen honderdduizenden islamitische Rohingya met bruut geweld werden verjaagd uit het grotendeels boeddhistische Myanmar. De recente beelden van zwartgeblakerde huizen en bomen maken duidelijk dat de vernietiging van Rohingyadorpen gewoon doorgaat.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.