Ambulances buiten het hotel in Adeje.
Volledig scherm
Ambulances buiten het hotel in Adeje. © EPA

Honderd gasten 'besmet hotel’ Tenerife mogen misschien naar huis

De gezondheidsautoriteiten op Tenerife bestuderen of zo’n honderd gasten van het hotel dat afgesloten is vanwege het coronavirus binnenkort naar huis kunnen. 

Het gaat om alle mensen die afgelopen maandag, 24 februari, zijn gearriveerd en daardoor geen enkel contact hebben gehad met een van de vier Italianen die met het covid-19 virus zijn besmet en in een plaatselijk ziekenhuis liggen.

Ook inwoners van Tenerife zelf die vakantie vierden in het hotel zouden mogen vertrekken. Voor beide groepen geldt dat het alleen mensen wegmogen bij wie geen enkel symptoom is geconstateerd dat op aanwezigheid van het virus zou kunnen wijzen. Al die mensen moeten wel verplicht thuis in quarantaine.Of onder de honderd mensen ook Nederlanders zitten, is niet bekend. 

Personeel van het hotel beklaagde zich gisteren dat de werkomstandigheden zwaar zijn. Ook zij mogen het hotel niet uit. Evenmin worden ze afgelost om de ongeveer 750 gasten drie keer per dag van eten te voorzien. Er is ongeveer 200 man personeel aanwezig, onder wie de directeur van het hotel.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.