Impeachment-verhoren Trump: weinig vuurwerk bij politiek gevecht van het decennium

Heel Amerika kan horen hoe bezorgd diplomaten waren over de dominantie van Trumps persoonlijke belangen in zijn Oekraïne-beleid en hoe zijn partijgenoten volhouden dat er niets aan de hand is.

Als de baritonstem van ambassadeur Bill Taylor de zaal vult, moeten veel Amerikanen die thuis meeluisteren denken aan Walter Cronkite, legendarisch nieuwslezer. Omgeven door dat aura van autoriteit schetst Taylor dat levens op het spel stonden toen uitbetaling van Amerikaans militair hulpgeld aan Oekraïne werd opgeschort.

Vorige week was hij nog aan het front in het oosten en telde hij daar één Oekraïense dode en vier gewonden, vertelt hij. In juli 2014 werd vlucht MH17 uit Amsterdam daar neergeschoten, zo haalt Taylor aan om de kwetsbaarheid van Oekraïne te schetsen.

Lees verder onder de foto

  1. ‘Love Actually’-Johnson gooit alles in de strijd en sneert met bordjesfilmpje naar Hugh Grant

    ‘Love Actually’-Johnson gooit alles in de strijd en sneert met bordjes­film­pje naar Hugh Grant

    De Britse premier Boris Johnson gooit alles in de strijd in de aanloop naar de verkiezingen van aanstaande donderdag. Zelfs zijn romantische kant. In een parodie op de bekende ‘bordjes-scène’ uit de kerstfilm Love Actually probeert Johnson kiezers te motiveren op de conservatieven te stemmen. Tegelijkertijd is het filmpje een sneer naar Love Actually-acteur Hugh Grant, die een groot brexit-tegenstander is en de hoofdrol van premier speelt in de film.