De Royal Romance in Rijeka, Kroatië.
Volledig scherm
De Royal Romance in Rijeka, Kroatië. © Matija Djanjesic/Cropix/Sipa/Rex/Shutterstock

In beslag genomen jacht van oligarch die nauwe band heeft met Poetin, wordt verkocht tijdens veiling

Een superjacht dat eigendom is van Viktor Medvedtsjoek, een pro-Kremlin oligarch en vriend van de Russische president Vladimir Poetin, wordt verkocht op een veiling na een inbeslagname in Kroatië eerder dit jaar. Het luxueuze schip heeft een waarde van maar liefst 200 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 191,3 miljoen euro).

 1. ‘Dood aan S.’: Nederlander met revolver hangt spandoek aan Belgisch huis, eerder buurman ontvoerd
  PREMIUM

  ‘Dood aan S.’: Nederlan­der met revolver hangt spandoek aan Belgisch huis, eerder buurman ontvoerd

  De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg in Antwerpen, hadden het waarschijnlijk gemunt op de Turkse bewoner B.S. Hij is sinds enkele weken doelwit in het drugsmilieu. Drie weken geleden werd zijn buurman, die een verdieping lager woont, per vergissing ontvoerd en mishandeld. Een week later werd een aanslag gepleegd tegen de woning van de vriendin van B.S.
 1. LIVE | Zelenski: ‘Gesprekken over EU-toetreding kunnen nog dit jaar starten’, Oekraïne kan Donbas heroveren met langeafstandswapens
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Zelenski: ‘Gesprekken over EU-toetreding kunnen nog dit jaar starten’, Oekraïne kan Donbas heroveren met langeaf­stands­wa­pens

  Met nieuwe langeafstandswapens zou het volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski mogelijk moeten zijn om de gehele Donbas te heroveren. Hij vroeg op de EU-top in Kiev daarom nog eens om versnelde leveringen van raketten met een groter bereik. De Verenigde Staten gaan raketten aan Oekraïne leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe zijn gestuurd. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.