Volledig scherm
Een gemaskerde parade tijdens de presentatie van het nieuwe seizoen van de serie La Casa de Papel. © EPA

Indringer met Casa de Papel-masker valt schoolklas binnen met nepwapen

Een gemaskerde persoon heeft maandag angst gezaaid in een middelbare school in het centrum van Brussel. De verdachte drong een klaslokaal binnen, getooid met een masker dat erg leek op een masker uit de razend populaire tv-serie La Casa de Papel. De indringer kon vluchten en is nog niet geïdentificeerd.

Het voorval gebeurde maandag rond 13.00 uur in het Atheneum Léon Lepage in de de Belgische hoofdstad, meldt de Franstalige krant La Dernière Heure. Het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse wethouder voor Openbaar Onderwijs. Toen na de middagpauze de lessen werden hervat, drong iemand een klas binnen. 

Volgens een getuige is de verdachte een tiener van ongeveer 15 jaar. Hij droeg een masker dat sterk leek op de maskers uit de veelbekeken tv-serie La Casa de Papel, die ook op Netflix te zien is. De indringer had een nepwapen bij zich, melden verschillende bronnen, aldus La Dernière Heure. Hij dwong een aantal leerlingen om hun schoolspullen af te geven en nam daarna de benen. ,,De leerkracht heeft geprobeerd om in te grijpen en het masker van de persoon af te nemen", zegt een scholier in de Franstalige krant.  

Niet ontmaskerd

Getuigen melden dat alles erg snel gebeurde en de indringer kon ontsnappen zonder (letterlijk) ontmaskerd te worden. 

Het atheneum onderzoekt nu hoe de school zich beter kan beveiligen tegen indringers. De poort van de school is tijdens de lessen normaal gesproken gesloten, meldt gemeente Brussel. Wie naar binnen wil, moet aanbellen. De politie is een onderzoek gestart. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de geschrokken scholieren en leerkracht.