Volledig scherm
Een gemaskerde parade tijdens de presentatie van het nieuwe seizoen van de serie La Casa de Papel. © EPA

Indringer met Casa de Papel-masker valt schoolklas binnen met nepwapen

Een gemaskerde persoon heeft maandag angst gezaaid in een middelbare school in het centrum van Brussel. De verdachte drong een klaslokaal binnen, getooid met een masker dat erg leek op een masker uit de razend populaire tv-serie La Casa de Papel. De indringer kon vluchten en is nog niet geïdentificeerd.

Het voorval gebeurde maandag rond 13.00 uur in het Atheneum Léon Lepage in de de Belgische hoofdstad, meldt de Franstalige krant La Dernière Heure. Het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse wethouder voor Openbaar Onderwijs. Toen na de middagpauze de lessen werden hervat, drong iemand een klas binnen. 

Volgens een getuige is de verdachte een tiener van ongeveer 15 jaar. Hij droeg een masker dat sterk leek op de maskers uit de veelbekeken tv-serie La Casa de Papel, die ook op Netflix te zien is. De indringer had een nepwapen bij zich, melden verschillende bronnen, aldus La Dernière Heure. Hij dwong een aantal leerlingen om hun schoolspullen af te geven en nam daarna de benen. ,,De leerkracht heeft geprobeerd om in te grijpen en het masker van de persoon af te nemen", zegt een scholier in de Franstalige krant.  

Niet ontmaskerd

Getuigen melden dat alles erg snel gebeurde en de indringer kon ontsnappen zonder (letterlijk) ontmaskerd te worden. 

Het atheneum onderzoekt nu hoe de school zich beter kan beveiligen tegen indringers. De poort van de school is tijdens de lessen normaal gesproken gesloten, meldt gemeente Brussel. Wie naar binnen wil, moet aanbellen. De politie is een onderzoek gestart. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de geschrokken scholieren en leerkracht.

  1. Jongen verbrijzelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert

    Jongen verbrij­zelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert

    Het gezaghebbende Amerikaanse medische tijdschrift New Engeland Journal of Medicine heeft schokkende foto's gepubliceerd van de ernstige verwondingen die een 17-jarige jongen opliep nadat een e-sigaret in zijn mond was ontploft. Traumachirurg Katie Russell van de universiteit in Salt Lake City (Utah) meldt bij de beelden dat het slachtoffer na het incident verdampt tandvlees had, brandwonden in en rond zijn mond, een deels verbrijzelde onderkaak en meerdere tanden moet missen.
  2. Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssuite

    Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssui­te

    Een Schotse bruidegom vecht voor zijn leven nadat hij op zijn huwelijksdag op weg naar de bruidssuite met zijn armen vol cadeaus struikelde, over een balustrade viel, ernstig gewond raakte en sindsdien in coma ligt. Volgens Avril, de ontroostbare bruid, is het nog maar de vraag of haar kersverse echtgenoot Chris Mallon het gaat overleven. ‘Hij heeft ernstig rugletsel, een hersenbeschadiging en long- en hartproblemen’, meldt ze.