Volledig scherm
Landen Hoffman raakte zwaargewond toen een vreemde man hem van de derde verdieping gooide. © Privéfoto

Jongetje (5) dat door vreemde van winkelcentrum werd gegooid aan beterende hand

De vijfjarige Landen Hoffman, uit het Amerikaanse Woodbury, werd vorige week vrijdag door een 24-jarige man in het atrium van een winkelcentrum gegooid. Het jochie overleefde de val van de derde verdieping. Gisteren maakte zijn familie bekend dat het ondanks ernstig letsel ‘iets beter’ met Landen gaat.

,,We hebben schitterend nieuws op deze Goede Vrijdag’’, liet de advocaat van de familie Hoffman gisteren weten. ,,Ons wonderkind laat tekenen van herstel zien. De laatste testresultaten zien er goed uit’’, verklaarde Stephen Tilitt tegen CBS News.

Dader Emmanuel Aranda, een totaal vreemde voor Landen, heeft zijn daad inmiddels bekend. Naar eigen zeggen zou hij in de Mall of America in Bloomington, in de staat Minnesota, iemand hebben gezocht die hij ‘kon vermoorden’.

Volledig scherm
Emmanuel Deshawn Aranda, die ervan wordt verdacht een 5-jarige jongen van de derde etage van een winkelcentrum te hebben gegooid, op een politiefoto. © EPA

Afwijzingen vrouwen

Landens belager is geen onbekende van de politie. Hij zou in 2015 al eens op zijn gepakt voor mishandeling en het vernielen van andermans eigendom. Trigger voor zijn onbegrijpelijk actie zouden de afwijzingen zijn van vrouwen die hij aansprak. Dat zou hem boos hebben gemaakt, zei hij.

Aranda is op camerabeelden van het winkelcentrum te zien, terwijl hij over de balustrade van de derde verdieping tuurt. Landen had de pech toevallig in de buurt te zijn. Zonder enige waarschuwing trok de man het kereltje uit handen van zijn moeder en gooide hem 13 meter omlaag.

Vechten voor zijn leven

Het jongetje liep ernstig hoofdletsel en gebroken armen en benen op bij afgrijselijke gebeurtenis. Dagenlang vocht hij voor zijn leven. Ook nu het wat beter gaat, blijft hij op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis. ,,Hij heeft nog een lange weg te gaan’’, klinkt het.

Een GofundMe-actie voor Landen heeft inmiddels al 900.000 dollar opgebracht. ,,Jullie laten zien dat er heel veel goeds bestaat, niet alleen binnen onze gemeenschap, maar over heel de wereld’’, schrijft familievriend Noah Hanneman. Ook hij zegt dat het langzaam beter gaat met Landen. ,,Elke nieuwe dag, is een goede dag.’’