De Franse premier Edouard Philippe won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in zijn stad Le Havre en kiest mogelijk voor een fulltime job als burgemeester van de havenstad.
Volledig scherm
De Franse premier Edouard Philippe won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in zijn stad Le Havre en kiest mogelijk voor een fulltime job als burgemeester van de havenstad. © EPA

Kans is groot dat president Macron op zoek moet naar nieuwe premier

De verwachting is dat de Franse president Macron op korte termijn een nieuwe premier aanwijst. Zijn huidige premier, Edouard Philippe, won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad Le Havre. ,,Die uitslag moeten we heel serieus nemen’’, zei Philippe zondagavond.

  1. 15.000 slaapzakken voor vluchtelingen Moria, maar niet iedereen staat te springen
    PREMIUM

    15.000 slaapzak­ken voor vluchtelin­gen Moria, maar niet iedereen staat te springen

    De verwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria heeft Nederland niet onberoerd gelaten. Dat de wil om iets te betekenen voor de duizenden mensen die nu op straat bivakkeren groot is, blijkt wel uit een inzamelactie van de stichting Because We Carry. Binnen 24 uur gaven duizenden mensen gehoor aan de oproep slaapzakken te doneren. Toch staat in Griekenland niet iedereen te springen om de actie.