Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Terre des Hommes is kindersekstoerisme in Kenia een groot probleem. Op school krijgen de kinderen voorlichting over de risico's. © arie kievit

'Kinderen zien seks als enige optie om te kunnen eten'

Kindermisbruik in KeniaVoor 50 eurocent verkocht de Keniaanse Beatrice al op jonge leeftijd haar lichaam aan lokale mannen. Toen ze op het strand op zoek ging naar een rijke blanke toerist, werd ze gedrogeerd, in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten.

Volledig scherm
Beatrice (17) krijgt hulp van Terre des Hommes om haar leven weer op te pakken. © arie kievit

Kinderprostitutie en kindersekstoerisme vormen een groot probleem aan de Keniaanse kust. Terre des Hommes wil met de nieuwe campagne Stop gedwongen kinderprostitutie die vandaag begint een einde maken aan dit soort schrijnende situaties.

Van 50 Keniaanse shilling (50 eurocent) kon Beatrice net een maaltijd kopen. Of wat maandverband en een potje vaseline. Ze voelde dat ze geen andere keus had om te overleven. Iemand zei op een bepaald moment tegen haar dat als ze in haar dorp geen goede klanten kon vinden, ze maar naar het strand moest gaan op zoek naar blanke mannen. Die betalen meer. Toen ze dat voor het eerst probeerde werd haar door een groep vrouwen ('concurrenten') keihard duidelijk gemaakt dat het strand en de westerse toeristenscène hun terrein is. Ze eindigde zwaar gewond in een plas water.