LEES TERUG | Opnieuw fors meer besmettingen in Zuid-Korea en treinverkeer met Italië hervat

VirusuitbraakDe zorgen om de uitbraak van het coronavirus buiten China nemen toe. Het aantal besmettingen in Zuid-Korea en Italië loopt hard op. De Italiaanse regering heeft enkele zwaar getroffen steden afgesloten uit angst voor de snelle verspreiding van het virus. Wereldwijd zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Hieronder lees de gebeurtenissen van de afgelopen dagen terug. Een nieuw liveblog vind je hier.

 1. LIVE | Aantal geregistreerde coronabesmettingen gestegen met 3252
  liveblog corona

  LIVE | Aantal geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen gestegen met 3252

  Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is in 24 uur tijd gestegen met 3252.Het totale aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald, van 701 tot 691. Voor heel Nederland geldt een dringend advies om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen. Ook leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten waarschijnlijk in de gangen en tijdens de pauze een mondkapje gaan dragen. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Het liveblog van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 1. Waarom Mike (24) zijn criminele vriendin (27) uit de gevangenis wilde bevrijden met een helikopter
  PREMIUM

  Waarom Mike (24) zijn criminele vriendin (27) uit de gevangenis wilde bevrijden met een helikopter

  Een deelname aan een televisieprogramma, tientallen liefdesbrieven en een huwelijk binnen de gevangenismuren. Het verhaal van Mike G. (24) en zijn vrouw Kristel A. is allesbehalve gewoon. Hij veroordeeld voor internationale drugssmokkel, zij verdacht van de moord op haar ex-vriend. ,,Ik zal op haar blijven wachten, al duurt het dertig jaar”, zei Mike vorig jaar nog. Tot hij afgelopen weekend een helikopter kaapte om Kristel uit de gevangenis te bevrijden, maar zelf opnieuw achter de tralies belandde.