Mustafa Abdel Jalil, voorzitter van de Libische Nationale Overgangsraad.
Volledig scherm
Mustafa Abdel Jalil, voorzitter van de Libische Nationale Overgangsraad. © REUTERS

Libische Overgangsraad regeert al vanuit Tripoli

De Nationale Overgangsraad (NTC) in Libië is verplaatst van de oostelijke stad Benghazi naar de hoofdstad Tripoli. Politieke leiders van de NTC zijn inmiddels aan de slag gegaan in Tripoli, zo meldde een hoge functionaris van de overgangsraad donderdagavond tijdens een persconferentie.

  1. Oekraïense strijder van iconische foto in fabriek Azovstal overleeft belegering en krijgsgevangenschap, maar is fysiek nog maar schim van zichzelf

    Oekraïense strijder van iconische foto in fabriek Azovstal overleeft belegering en krijgsge­van­gen­schap, maar is fysiek nog maar schim van zichzelf

    Een foto van hem ging de wereld rond tijdens de wekenlange belegering van de Azovstalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol. Toen het laatste bolwerk van verzet midden mei viel, werden de overgebleven Oekraïense strijders krijgsgevangen genomen. Mykhailo Dianov (42) overleefde het en werd afgelopen week vrijgelaten bij een gevangenenruil. Als een schim van zichzelf.
  2. Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezonden worden

    Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezon­den worden

    Buckingham Palace heeft de Britse media aangemaand om bepaalde beelden die tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth werden gemaakt te verwijderen en nooit meer uit de zenden. Het gaat concreet om zes fragmenten, die onder meer “het zichtbare verdriet van de koninklijke familie tonen”. Er is ook een opvallend verbod op een fragment met prins George, de 9-jarige zoon van prins William en prinses Catherine.