President Emmanuel Macron (links) en zijn minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian bekijken foto's  van slachtoffers bij het monument.
Volledig scherm
President Emmanuel Macron (links) en zijn minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian bekijken foto's van slachtoffers bij het monument. © AFP

Macron vraagt vergeving voor genocide Rwanda, maar biedt geen excuses aan

De Franse president Macron heeft Rwanda om vergeving gevraagd voor de rol van Frankrijk in aanloop naar de volkerenmoord in 1994. Maar hij biedt geen excuses aan, omdat Frankrijk niet medeplichtig was. Voor activisten gaat de knieval van Macron niet ver genoeg.

  1. Manager R. Kelly aangeklaagd wegens bedreigen slachtoffers

    Manager R. Kelly aange­klaagd wegens bedreigen slachtof­fers

    Donnell Russell (46), de manager van R. Kelly (54), wordt door een drietal vrouwen aangeklaagd voor zijn aandeel in het misbruik dat de zanger met hen pleegde. Volgens de vrouwen werden ze meerdere malen bedreigd door Russell in aanloop naar de première van de docuserie Surviving R. Kelly, die in december 2018 uitkwam. Lizette Martinez, Lisa Van Allen en Faith Rogers dienden de aanklacht in bij het Hooggerechtshof in New York. dit meldt Page Six.