Man die vorig jaar inreed op carnavalsstoet België dreigt: ‘Nu ga ik het met een bus doen’

BURGEMEESTER WOESTDe man die vorig jaar met zijn auto probeerde in te rijden op een carnavalsstoet in het Belgische Aalst, dreigt op sociale media dat hij volgende week hetzelfde gaat doen met een lijnbus. De burgemeester is op de hoogte en reageert woest. ,,Justitie heeft ons hier enorm in de steek gelaten, en dan krijg je dit soort dingen.”

De man probeerde zich vorig jaar even voor 19.00 uur een weg te banen in de carnavalsstoet van Aalst. De bestuurder van de auto zou een psychiatrische voorgeschiedenis hebben. Aan de politie heeft hij verklaard dat hij ‘Aalst een lesje wou leren’. Agenten konden hem meteen overmeesteren. Er vielen geen gewonden.

De verwarde bestuurder werd al na 24 uur vrijgelaten, tot verbazing van burgemeester Christoph D’Haese. Hij haalt na de nieuwe dreiging hard uit naar de autoriteiten. ,,Het blijkt nu dat mijn uitval gegrond was, want de man dreigt er opnieuw mee om in de stoet te rijden, dit keer met een lijnbus", aldus D’Haese. ,,Wij worden hier serieus in de steek gelaten door het gerecht en snappen niet dat dit kan gebeuren.” 

‘Dit zijn echte bedreigingen’

De burgemeester liet alvast een proces-verbaal opmaken en kijkt ook of er verdere stappen mogelijk zijn. ,,Het parket is ook ingelicht, en we gaan kijken wat we met de man kunnen doen tijdens de stoet. Dit zijn echte bedreigingen en hier gaan we niet licht over”, klinkt het.

De boodschap van de man is duidelijk.
Volledig scherm
De boodschap van de man is duidelijk. © Facebook
De feiten van vorig jaar.
Volledig scherm
De feiten van vorig jaar. © RV