Meerdere agenten gewond bij schietpartij Philadelphia, verdachte na 5 uur opgepakt

UpdateNa meer dan vijf uur heeft de schutter in de Amerikaanse stad  Philadelphia, die zes agenten verwondde, zich overgegeven aan de politie. Al vrij snel na zijn arrestatie meldden lokale media dat het om de 36-jarige Maurice Hill gaat.

Bij een inval van de narcoticabrigade in een appartementencomplex, vluchtte de man in eerste instantie weg en begon daarna op de agenten te schieten. Vier van hen verschansten zich in de woning, waarvoor een huiszoekingsbevel was uitgegeven, en zochten daar met anderen dekking.

De eerste schoten werden rond 16.30 uur ‘s middags gehoord, waarna de straat werd afgezet en agenten het gebouw omsingelden. Twee politieagenten en drie andere mensen kwamen vast te zitten in het gebouw, samen met de schutter.

De schutter begon daarop op agenten op straat te schieten, waarbij er zes werden geraakt. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis, maar geen van hen is in levensgevaar. De schutter verschool zich daarna urenlang in een woning en bleef schieten op de politie.

Na een impasse van meer dan drie uur wist een gespecialiseerde eenheid van de politie de agenten die nog in het huis zaten te bevrijden. Het duurde uiteindelijk nog een paar uur eer de schutter besloot zich over te geven.

Een zevende agent raakte gewond in zijn dienstauto toen hij onderweg naar het incident een voetganger aanreed. 

Volledig scherm
Bovenaanzicht van de situatie in Philadelphia. Grote hoeveelheden politie zijn op de been © RV
  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.