Volledig scherm
Archieffoto © REUTERS

Meerdere doden en gewonden na brand dorpshuis Portugal

UpdateBij een brand in een dorpshuis in Portugal zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat heeft burgemeester Jose Antonio de Jesus gezegd op de Portugese televisie. Volgens de brandweer ligt het aantal gewonden rond de vijftig.

Er zouden tientallen ambulances en twee helikopters zijn ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te vervoeren.

De brand had plaats in het dorpje Vila Nova da Rainha, dat zo'n 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lissabon ligt. In het dorpshuis waren op dat moment zo'n zestig mensen aanwezig om te kaarten en voetbal te kijken. Door de brand brak paniek uit. In de verdrukking raakten mensen gewond. De meesten liepen daarnaast brandwonden en rookvergiftiging op.

Aanvankelijk berichtten lokale media op basis van de brandweer dat de brand werd veroorzaakt door een gasexplosie, maar dit is daarna niet meer door de autoriteiten bevestigd.

  1. Turkije: Wij kunnen bewijzen wie verantwoordelijk is voor lot Khashoggi

    Turkije: Wij kunnen bewijzen wie verantwoor­de­lijk is voor lot Khashoggi

    Twintig Turkse stafmedewerkers van het Saoedische consulaat in Istanboel, onder wie chauffeurs, administratief en technisch personeel, zijn vanmiddag verhoord door de openbare aanklager over de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, meldt het staatspersbureau Anadolu. ‘Turkije heeft bewijsmateriaal in handen over wat er met Khashoggi is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is’, liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, weten.