De beving veroorzaakt in de stad Balsorano een grote wolk van witte rook.
Volledig scherm
De beving veroorzaakt in de stad Balsorano een grote wolk van witte rook. © Videostill tg3

Midden-Italië weer opgeschrikt door aardbeving, epicentrum op uur rijden van L’Aquila

Tien jaar na de dodelijke aardbeving in en rond de Italiaanse stad L’Aquila is het midden van Italië opnieuw opgeschrikt door een aardschok. Die vond plaats omstreeks 18.35 uur en had een kracht van 4.4 op de schaal van Richter, meldt het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie.

 1. Voortvluchtige ‘Woud-Rambo’ probeerde ex-vriendin te vermoorden met kruisboog
  VIDEO

  Voortvluch­ti­ge ‘Woud-Ram­bo’ probeerde ex-vrien­din te vermoorden met kruisboog

  De klopjacht op de 31-jarige Yves Rausch is nog steeds in volle gang in de buurt van het Duitse Oppenau. Zondag ontwapende hij vier agenten en sloeg daarna op de vlucht. Inmiddels wordt steeds meer bekend over deze ‘Rambo van het Zwarte Woud’, zoals Rausch ook wel wordt genoemd. Zo kwam hij meermaals in aanraking met justitie voor onder meer het overtreden van de wapenwet, bezit van kinderporno en een poging zijn ex-vriendin te vermoorden met een kruisboog.
 2. ‘Ik woon aan de voet van een Tourberg, in het huis van een moordenaar’
  Podcastserie

  ‘Ik woon aan de voet van een Tourberg, in het huis van een moordenaar’

  ,,Hier woonden twee ongetrouwde mannen van een jaar of 55 naast elkaar. Die waren al hun leven lang buurmannen en die treiterden elkaar ook weleens. En op een dag kwam de ene buurman steeds vanachter die muur daar tevoorschijn. ‘Koekoek’, riep hij dan, ‘Ik ga naar de kermis'. De eigenaar van dit huis had er op een gegeven moment genoeg van en pakte zijn geweer. Waarschijnlijk gewoon om de ander bang te maken, maar nu bleek het raak te zijn....’’