Georg Nüßlein (CSU) zou ruim een half miljoen euro hebben opgestreken voor zijn bemiddeling en wordt verdacht van corruptie en belastingontduiking.
Volledig scherm
Georg Nüßlein (CSU) zou ruim een half miljoen euro hebben opgestreken voor zijn bemiddeling en wordt verdacht van corruptie en belastingontduiking. © Wikimedia Commons / Henning Schacht

Mondkapjesschandaal in Duits parlement aan vooravond van ‘superverkiezingsjaar’

Het Duitse parlement is opgeschrikt door een schandaal rond minstens twee leden van de CDU/CSU-fractie. Beide christendemocraten zouden tonnen provisie hebben gekregen voor hun bemiddeling bij de verkoop van mondkapjes. Tegen een van hen is een corruptieonderzoek gestart.   

 1. Duitse vaccinatiechef die ‘stiekem’ eerder begon met inenten verwerpt kritiek gezondheidsminister

  Duitse vaccinatie­chef die ‘stiekem’ eerder begon met inenten verwerpt kritiek gezond­heids­mi­nis­ter

  De ‘moedigste’ vaccinatiechef van Duitsland wordt hij genoemd, Immo Kramer (41) uit het district Harz. De technisch manager van het vaccinatiecentrum liet zaterdag al 50 bewoners van een seniorencomplex inenten met het BioNTech/Pfizer-vaccin maar doorkruiste daarmee de officiële start van de Europese vaccinatiecampagne. Dat kwam hem gisteren op kritiek te staan van de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU).
 2. Schutter (19) bloedbad Indianapolis was oud-werknemer van FedEx en had mentale problemen
  VIDEO

  Schutter (19) bloedbad Indianapo­lis was oud-werknemer van FedEx en had mentale problemen

  De verdachte van het bloedbad in een vestiging van FedEx in het Amerikaanse Indianapolis kampte met mentale problemen en was een jaar eerder al in aanraking geweest met de autoriteiten. Dat melden de politie en de FBI. De moeder van de schutter had vorig jaar nog de politie gebeld om te waarschuwen voor mogelijke gewelddadige plannen van haar zoon. Agenten namen toen een jachtgeweer bij hem in beslag.
 1. Horecaondernemers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'
  Play

  Horecaon­der­ne­mers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'

 2. Brabantse terrassen worden langzaam opgebouwd
  Play

  Brabantse terrassen worden langzaam opgebouwd