Dina Boluarte, de huidige president van Peru. Ze volgde onlangs Pedro Castillo op.
Volledig scherm
Dina Boluarte, de huidige president van Peru. Ze volgde onlangs Pedro Castillo op. © REUTERS

Motie tot afzetting Peruaanse president Boluarte ingediend

Peruaanse volksvertegenwoordigers hebben een motie ingediend die moet leiden tot de afzetting van president Dina Boluarte. Peru is al weken het toneel van grootschalige protesten na de afzetting en arrestatie van Boluartes voorganger, voormalig president Pedro Castillo. Bij die protesten zijn al tientallen doden gevallen.

 1. Verplicht 60 rijden op 80km-weg? Experts maken gehakt van ‘miljardenplan’: ‘Dit is ongeloofwaardig’
  pleidooi vvn
  14

  Verplicht 60 rijden op 80km-weg? Experts maken gehakt van ‘miljarden­plan’: ‘Dit is ongeloof­waar­dig’

  De snelheid op wegen waar nu 80 mag worden gereden en die ‘niet aan de inrichtingseisen voldoen’, moet omlaag naar 60 kilometer per uur. Veilig Verkeer Nederland (VVN) denkt daarmee het aantal verkeersdoden terug te kunnen dringen. Het nationaal wetenschappelijk instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek (SWOV) keurt het idee af. ,,Bestuurders gaan dit niet geloofwaardig vinden.”
 2. Meer dan vierhonderd gestrande toeristen geëvacueerd bij Machu Picchu wegens politieke onrust Peru
  UPDATE

  Meer dan vierhon­derd gestrande toeristen geëvacu­eerd bij Machu Picchu wegens politieke onrust Peru

  Reddingsteams hebben meer dan vierhonderd toeristen geëvacueerd die waren gestrand bij de voormalige Incanederzetting Machu Picchu, meldt het ministerie van Toerisme in Peru zaterdag (lokale tijd). Het land besloot eerder zijn belangrijkste toeristische attractie te sluiten wegens de politieke onrust. Sinds vorige maand zijn bij antiregeringsprotesten zeker 55 mensen om het leven gekomen.